Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles

Kort na de belangrijke overwinning op Het Kasteel in Rotterdam bij Jong Sparta staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Go Ahead Eagles komt aanstaande donderdag naar de Westmaat voor de strijd om de TOTO KNVB Beker.

Cupfighter
Niet voor het eerst de laatste seizoenen weten De Rooien ver te komen in het KNVB bekertoernooi. In het seizoen 2013-2014 bereikte IJsselmeervogels ook de 8e finale. Het versloeg toen onder meer betaald voetbalclubs FC Emmen en Helmond Sport. Landskampioen Ajax maakte op een uitverkochte Westmaat een einde aan het bekersprookje van de club. Saillant detail is dat huidig interim-trainer Gert Kruys tegen Ajax voor het laatste voor de groep stond nadat hij in de winterstop IJsselmeervogels voor Sparta Rotterdam zou verruilen.

Drie seizoenen later kwam IJsselmeervogels opnieuw ver in de KNVB beker. Ook toen was het eindstation de achtste finale nadat in voorgaande rondes Achilles ’29 en Koninklijke HFC hun Waterloo vonden op de Westmaat. SC Heerenveen voorkwam via Reza Goochanejad vlak voor tijd een verlenging.

Dit seizoen werd er opnieuw een club uit het betaalde voetbal uitgeschakeld. FC Den Bosch verloor met 3-0 op de Westmaat. Een ronde later werd er, weliswaar moeizaam, gewonnen van SteDoCo.

Eerder werd FC Den Bosch met 3-0 verslagen en dat werd gevierd

Tegenstander
De club uit Deventer, die zijn thuiswedstrijden speelt in De Adelaarshorst, is een club met een trouwe achterban die in voor- en tegenspoed achter de club staat. Een rood tintje bij de Overijsselse ploeg is te vinden doordat Jaan de Graaf in de jaren tachtig het shirt van 'De Eagles’ droeg en ook huidig eerste elftal speler Kevin van Diermen speelde op huurbasis in Deventer.

De tegenstander van donderdagavond is bezig aan een stabiel seizoen. Waar het afgelopen seizoen op een haartje na de erediisie misliep na een krankzinnig duel met RKC Waalwijk en vervolgens ook nog trainer, en man van de club, John Stegeman naar aartsrivaal PEC Zwolle zag vertrekken, doet het dit seizoen mee in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Verliezen kennen ze bijna niet in Deventer, maar wedstrijden winnen blijkt anderzijds ook lastig. Slechts twee keer verloren de Eagles dit seizoen, maar daar staan ook liefst elf gelijke spelen tegenover.

In de KNVB beker stijgt de ploeg uit Deventer wel tot grote hoogten. In de eerste ronde won de club de lastige uitwedstrijd bij Almere City FC en een ronde later won het de streekderby van FC Twente overtuigend in de Grolsch Veste. De Eredivisionist uit Enschede werd met 2-5 vernederd op eigen veld. Go Ahead zal dus met het nodige vertrouwen afreizen naar de Westmaat.

Historie 
Het is de vierde officiele ontmoeting tussen IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles. In de jaren 90 speelden de clubs in het kader van de beker driemaal tegen elkaar. Deze duels werden allemaal gewonnen door de club uit Deventer. Het eerste duel, in het seizoen ’93-‘94, werd pas na verlenging beslist. In zowel het seizoen ’95-’96 en ’98-’99 troffen beide clubs elkaar in de poulefase dat het bekertoernooi toen nog kende. Het werd destijds respectievelijk 0-2 en 1-3 voor 'De Eagles’.

Schorsingen
Door eerder opgelopen kaarten in het bekertoernooi moeten topscorer Danny van den Meiracker en Gwaeron Stout het duel met Go Ahead Eagles helaas aan zich voorbij laten gaan.

Scheidsrechter Bax
De KNVB heeft Christiaan Bax aangesteld als scheidsrechter van dienst. Hij zal worden geassisteerd door de heren S.R. de Groot en H.M. Kucukerbir. De heer L. E. Cantineau is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord.

De overige wedstrijden in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker:
Dinsdag:
18:30 uur: TOP Oss - AZ
20:45 uur: Fortuna Sittard - Feyenoord
20:45 uur: FC Eindhoven – FC Utrecht
Woensdag:
18:30 uur: Heracles Almelo – Vitesse
20:45 uur: Ajax – Spakenburg
20:45 uur: sc Heerenveen – Willem II
Donderdag:
20:45 uur: NAC Breda - PSV

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst en tot donderdag. 

De wedstrijd op ons eigen sportpark De Westmaat vangt aan om 18:30 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Klik hier voor kaarten voor de TOTO KNVB Bekerwedstrijd IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen