Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Katwijk

IJsselmeervogels liet afgelopen zaterdag de kans liggen om de koppositie in de tweede divisie terug te pakken van HHC Hardenberg. De nederlaag tegen AFC betekende dat uitgerekend de tegenstander van komende zaterdag, vv Katwijk, de koppositie overnam.

Spanning in de top
De spanning loopt met de week verder op in de tweede divisie. Door de vele duels tussen de topploegen in de afgelopen weken is de top van de ranglijst steeds dichter bij elkaar gekropen. Voorafgaand aan speelronde 24 staan er zes ploegen op slechts vier punten van elkaar. IJsselmeervogels is nog volop in de race, maar liet afgelopen zaterdag de kans liggen op de koppositie door de 2-0 nederlaag bij AFC in Amsterdam. Zaterdag staat er met IJsselmeervogels-Katwijk opnieuw een topper op het programma. De Katwijkers reizen na de winst op HHC Hardenberg als koploper af naar de Westmaat.

Sterke serie.
Tegenstander Katwijk is bezig aan een sterke serie. Verloren werd er slechts op 8 februari, tegen Excelsior Maassluis. Afgelopen weken won Katwijk onder meer van titelkandidaten HHC Hardenberg, Rijnsburgse Boys en (net voor de winterstop) van IJsselmeervogels.

Angstgegner
Dat het zaterdag een lastige opgave wordt voor de Vogels is duidelijk. Katwijk kan met recht een angstgegner worden genoemd de laatste seizoenen. Het is namelijk de enige ploeg in de tweede divisie waarvan IJsselmeervogels in een competitiewedstrijd in de tweede divisie nog geen driepunter wist te noteren. Twee keer speelden de ploegen gelijk en Katwijk trok drie keer aan het langste eind.

In de met 2-1 verloren wedstrijd in Katwijk scoorde Ahmed el Azzouti

Oude bekenden
Bij vv Katwijk zullen voor even een tweetal oude bekenden op de Westmaat terugkeren. Jan Zoutman, trainer van Katwijk, was aan het begin van het vorige decennium zeer succesvol bij IJsselmeervogels. Onder Jan Zoutman behaalde IJsselmeervogels twee algehele amateurtitels. In 2010 rekende de Vogels af met Gemert en in 2011 met het toenmalige FC Oss. Verdediger Bennie van Noord heeft ook een verleden bij IJsselmeervogels. Hij speelde enkele seizoenen in het rood en wit voordat hij IJsselmeervogels verruilde voor Katwijk. Komende zomer zal Katwijk middenvelder Mike van den Ban Katwijk juist inruilen voor IJsselmeervogels.

Rijke historie
Net als IJsselmeervogels is de tegenstander uit Katwijk een club met een rijke historie in het amateurvoetbal. Waar de Vogels liefst zeven sterren op hun borst hebben pronken, hebben de Katwijkers ook het mooie aantal van 5 sterren. In 1993,1994,2000, 2013 en 2018 was de club de beste amateurclub van Nederland.

Scheidsrechter Vries
De KNVB heeft voor de zaterdagklassieker Jerôme Vries aangesteld als scheidsrechter. Hij zal worden geassisteerd door de heren N. Kromme en R. Westenberg. De heer F.M.L. van den Elzen is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord.

De overige wedstrijden in de Tweede divisie:
14:30 uur: Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
14:30 uur Scheveningen – AFC 
15:00 uur: Jong FC Volendam – ASWH 
15:00 uur: Quick Boys – Spakenburg 
15:00 uur: Rijnsburgse Boys - GVVV
15:30 uur: HHC Hardenberg – Noordwijk 
Zondag; 
14:30 uur: Koninklijke HFC – sv T.E.C. 
14:30 uur: Jong Sparta Rotterdam – De Treffers

 

Wedstrijdballen
De wedstrijdballen worden zaterdagmiddag aangeboden door De Vitaminebron en Smedes Fine Food. De meiden van MO 11-2 zullen ervoor zorgen dat het spel niet te lang stil ligt en zullen fungeren als ballenmeiden.

AtmZ Pupil van de week: Jaan de Graaf
Uiteraard is er ook een AtmZ pupil van de week. Tijdens de wedstrijd tegen Katwijk is dat Jaan de Graaf. Hij is 7 jaar oud, speelt in JO 8-2 en gaat doordeweeks naar De Ark en zit daar in groep 4.

Onder de foto van Jaan is zijn ingevulde vragenlijst te zien.

Jaan de Graaf, AtmZ Pupil van de week

Waarom en hoe lang voetbal je bij De Vogels?
Omdat ik het leuk vindt en ik voetbal al 3 jaar.

Op welke positie speel je het liefst?
Verdediging.

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
Ik hoop deze ochtend tegen de blauwe.

Welke speler in het eerste wil je later opvolgen?
Danny van den Meiracker.

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Nee.

Wat eet je het liefst?
Spaghetti.

Wie vind je de beste voetballer van De Vogels?
Jaan de Graaf, omdat hij mijn opa is.

Wie is je favoriete speler van IJsselmeervogels?
Danny van den Meiracker. Omdat hij zoveel scoort.

Wat is je favoriete club/speler buiten De Vogels om?
Ajax.

Wat wordt de uitslag vandaag?
3-2.

De wedstrijd IJsselmeervogels – Katwijk vangt aan om 15:30 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports. Indien u niet in staat bent naar De Westmaat af te reizen kunt u de wedstrijd live volgen via ons twitterkanaal of via een liveverslag van Radio IJsselmeervogels.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen