Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Sportlust '46

Na de beschamende 4-1 nederlaag bij Koninklijke HFC gaat IJsselmeervogels op zoek naar eerherstel. Lang hoeven we hier niet op te wachten, want dinsdag staat de volgende officiële wedstrijd al weer op het programma. In de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker komt Derdedivisionist Sportlust ’46 uit Woerden op bezoek.

De winnaar van het duel IJsselmeervogels – Sportlust ’46 bereikt het hoofdtoernooi van de KNVB Beker, waar ook 29 profclubs instromen. Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ zijn voor de eerste ronde vrijgeloot. Deze clubs komen namelijk uit in de Europese competities en stromen een ronde later pas in.

Derdedivisionist Sportlust ’46, waar we in het verleden nog nooit tegen speelden, draait tot nu toe een goed seizoen in de competitie. Met een wedstrijd meer gespeeld wordt de gedeelde eerste plek ingenomen. Zes wedstrijden leverden driemaal een overwinning op. Twee keer werd gelijk gespeeld en eenmaal werd verloren. Van vele kanten wordt gezegd dat de Woerdenaren dit seizoen mee moeten gaan doen voor promotie naar de Tweede divisie.

Met Christiaan van Hussen als aanvoerder speelden we in 2016/17 in de KNVB Beker tegen Heerenveen (0-1)

In de selectie van trainer Patrick Loenen komen we een speler tegen met een IJsselmeervogels-verleden. Middenvelder Christiaan van Hussen speelde in de seizoenen 2016/17 en 2017/18 zestig wedstrijden in het shirt van De Vogels en trof hierin tweemaal doel. Ook was hij dus onderdeel van het team die promoveerde van de Derde naar de Tweede divisie.

De KNVB Bekerwedstrijd IJsselmeervogels – Sportlust ’46 start dinsdagavond om 20:00 uur op De Westmaat en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner. Hij wordt geassisteerd door de heren Don Frijn en Muhamed Osman.

Tot dinsdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen