Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Jong FC Volendam - IJsselmeervogels

Na twee thuiswedstrijden krijgen we zaterdag weer een uitwedstrijd voor de kiezen. Het beloftenteam van FC Volendam zal de tegenstander zijn in het Kras Stadion te Volendam.

Jong Volendam vinden we op de ranglijst terug op de twaalfde positie. De wijdbroeken pakte dit seizoen één puntje meer dan IJsselmeervogels. Uit tegen Spakenburg en thuis tegen Noordwijk (beiden 2-2) werd gelijkgespeeld. Er werd gewonnen van GVVV (2-5) en ASWH (0-3). Van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam werd met 2-6 verloren en ook de laatste twee competitieduels, thuis tegen Katwijk (0-3) en uit bij HHC Hardenberg (3-1) gingen verloren. In eigen huis werd dus slechts één van de acht punten binnen gehengeld.

Met 7 punten uit 7 wedstrijden gaat het IJsselmeervogels nog altijd niet voor de wind. De late winnende treffer tegen Rijnsburgse Boys van afgelopen zaterdag was dus een zeer welkome. Om uit de gevarenzone te komen zal overigens een overwinning in Volendam ook weer broodnodig zijn.

Een goal tegen Rijsnburgse Boys wordt gevierd

Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden dat het Kras stadion door IJsselmeervogels werd bezocht. Toen wonnen we door een doelpunt in de slotfase van Oktay Özturk van het team van Berry Smit. In datzelfde seizoen werd IJsselmeervogels kampioen in de derde divisie en promoveerde dus naar de Tweede divisie. In het kampioensjaar wonnen De Vogels thuis met 7-0 van jong FC Volendam.
Vanaf het seizoen 2019/20 zaten de jonge Volendammers ook in de Tweede divisie, maar doordat die twee seizoenen vroegtijdig door corona werden afgebroken werden alleen de eerste edities (beiden op De Westmaat) van het seizoen gespeeld.
In 2019 werd het gelijk (3-3) en in de editie van vorig jaar won IJsselmeervogels met 4-3. Buiten de eerste onderlinge krachtmeting staat het duel dus garant voor veel doelpunten.

Oktay Öztürk scoorde in de slotfase in 2016

De wedstrijd Jong FC Volendam – IJsselmeervogels start zaterdag om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer Thom Winkel. Hij wordt geassisteerd door de heren Nathan Kromme en Tim Heuvelmans. De Heer Pepijn Helgering is aangesteld als vierde official.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen