Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing USV Hercules - IJsselmeervogels

De reguliere competitie zit erop. Wat rest is de nacompetitie. Om degradatie af te wenden dienen nog drie speelronden door te moeten komen.

De (potentiële) tegenstanders zijn inmiddels bekend. Voor IJsselmeervogels was het al een paar weken duidelijk dat de tegenstander het Utrechtse Hercules zou zijn. Ook periodekampioenen DOVO en VVSB waren al een tijdje bekend. Toen ACV en ADO ’20 kampioen werden in de zaterdag en zondag derde divisie werd duidelijk dat ook GVVV en USV Hercules zeker waren van nacompetitie. In het afsluitende weekend bleek dat sv T.E.C., als nummer 15 van de Tweede divisie, Barendrecht, als vervangend periodekampioen op basis van de ranglijst en Groene Ster als vervangend periodekampioen zich hier ook in zouden gaan voegen. (Meer over het volledige speelschema lees je hier: Alle acht teams in nacompetitie bekend)

Het programma voor a.s. woensdag (zaterdag zijn de returns)

Voordat vooruitgekeken kan worden naar volgende rondes, zal eerst afgerekend moeten worden met het Utrechtse USV Hercules 1882. Volgens hoofdtrainer Gert Jan Karsten zijn de Utrechters de zwaarste tegenstander die we zouden kunnen treffen in de nacompetitie. We kunnen onze borst dus natmaken.

In de selectie van Hercules zitten enkele bekende namen. Er spelen drie spelers met een verleden bij IJsselmeervogels. Steff van Rooijen zou in het seizoen 2020/21 bij IJsselmeervogels gaan spelen, maar besloot dit na een blessuren in de voorbereiding toch niet te doen waardoor zijn contract al snel ontbonden werd. Bjorn van Gorkom zat in het seizoen 2020/21 wel in de A-selectie van De Vogels, maar kwam slechts 11 minuten in actie. De speler met de meeste speelminuten voor De Vogels en ook de bekendste speler bij Hercules is Shanon Carmelia. De op Curaçao geboren rechtervleugelverdediger speelde tussen 2016 en 2019 in het rood van IJsselmeervogels. Hij kwam 78 maal uit voor De Vogels.

Het duel op sportpark Voordorp in Utrecht vangt woensdag aan om 20:00 uur. De return is zaterdag in Bunschoten-Spakenburg. Ben je niet aanwezig in Utrecht kan je de wedstrijd uiteraard volgen via ons Twitteraccount. Tevens zijn we nog bezig met het verzorgen van een live verslag via IJsselmeervogels Radio.  Alvast een fijne wedstrijd en tot woensdagavond!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen