Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Vogels hoopt op ‘halve thuiswedstrijd’ bij DEM

IJsselmeervogels lijkt net op tijd wakker te zijn geworden. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten heeft dit seizoen al menigmaal verzuimd (langdurig) aan kop te komen en toen vorige maand achtereenvolgens verloren werd van Eemdijk, HSC ‘21 én Rijnvogels zag het ernaar uit dat de grootste titelkandidaat van dit seizoen de zo vurig gehoopte terugkeer in de Tweede Divisie voor minimaal één jaar zou moeten uitstellen. De overwinningen tegen Urk en DOVO hebben de rooien echter weer naast RKAV Volendam gebracht en nu hebben de Westmaatbewoners plots weer het volste vertrouwen in een goede afloop. Nog twee haltes scheiden de ploeg van het eindstation, te beginnen zaterdag bij het Beverwijkse DEM.

Karsten gaf zaterdag in zijn nabeschouwing aan het wel te snappen wanneer de lat van het doel aan de sporthalzijde bij een mogelijk kampioenschap opgenomen zou worden in het IJsselmeervogels-museum, maar een minstens net zo eervolle vermelding zou er wel mogen gaan naar Thomas Beekman. De aanvallende middenvelder was op het tweede plan geraakt, maar ontpopt zich in de absolute slotfase van het seizoen ineens tot de supersub van de A-selectie. Op Urk maakte hij als invaller al drie doelpunten en afgelopen zaterdag tegen DOVO slaagde hij er zelfs in dit kunststukje nog eens te herhalen. De 0-1-ruststand tegen de Veenendalers werd daardoor omgebogen in een 3-1-overwinning. Omdat koploper RKAV Volendam zo’n dertig kilometer verderop fors onderuit ging bij Hercules (4-0) zijn de titelkansen voor IJsselmeervogels plots weer helemaal open komen te liggen. De Vogels staan in punten gelijk met Volendam en hebben nu nog maar een minimale doelsaldo-achterstand. En met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ODIN ‘59 nog in het verschiet - de ploeg uit Heemskerk heeft dit seizoen al diverse malen als kanonnenvoer gediend - is IJsselmeervogels dus zeker niet kansloos.

Maar eerst is er nog de uitbeurt bij DEM. IJsselmeervogels doet er deze week alles aan om deze laatste uitwedstrijd van het seizoen om te dopen tot een halve thuiswedstrijd. In het clubhuis waren dinsdagavond al buscombikaarten te koop en de club geeft jeugdleden tot en met zeventien jaar zelfs de mogelijkheid om gratis mee te reizen én de wedstrijd tegen DEM te aanschouwen. De verwachting is dat er zaterdag met meerdere bussen koers gezet kan worden richting sportpark Adrichem.

Thomas Beekman was in de laatste twee wedstrijden verantwoordelijk voor een hattrick.

DEM is ondertussen bezig aan een uiterst merkwaardige serie. Waar de meeste ploegen het best renderen in thuiswedstrijden, lijkt de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Macht juist op te bloeien op vreemde bodem. De laatste vier uitwedstrijden werden gewonnen door de ploeg van trainer Ron Bouman, terwijl voor eigen publiek juist de laatste vijf wedstrijden verloren gingen. De Beverwijkers staan momenteel op 43 punten; normaliter ruimschoots voldoende voor lijfsbehoud, maar in deze knotsgekke competitie zou je er nog zomaar mee in de problemen kunnen komen. ODIN ‘59 en Kampong degraderen rechtstreeks en Hoogeveen gaat de nacompetitie in, maar welke ploeg als tweede herkanser uit de Derde Divisie A wordt afgevaardigd, is nog altijd onbekend. Momenteel staat Staphorst met veertig punten op de gevreesde vijftiende plaats, maar in de wetenschap dat er nog zes punten te verdienen zijn, weten Urk (42 punten), Eemdijk (42 punten), DEM (43 punten) en zelfs VVSB en DVS ‘33 (beiden 44 punten) zich ook nog altijd niet veilig.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jorn te Kloeze. Hij zal daarbij worden geassisteerd door de Samir Aboujid en Nick van den Bos. We hopen natuurlijk op uw support in Beverwijk, maar mocht u nou niet van de partij kunnen zijn, kunt u het duel ook volgen via X en radio IJsselmeervogels.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Bart Bos
Foto: IJsselmeervogels Media / Martin Mol

Terug

Deel via