Nieuws

Volgen op

Wielinga: “Sportieve stap vooruit”

Maandagochtend werd bekendgemaakt dat Jesse Wielinga met ingang van komend seizoen bij IJsselmeervogels zal komen te spelen. “Ik ben blij. Dit is een mooie stap die al een tijdje speelde, dus fijn dat het nu naar buiten is gekomen. Een sportieve stap vooruit!”

Wie op internet zoekt naar Jesse Wielinga krijgt vooral hits op het feit dat hij een middenvelder is. Dit staat in contrast met de aankondiging van de technische commissie als vleugelverdediger. Hoe dit zit verheldert Wielinga snel: “Ik heb in de jeugd bij RKC altijd op het middenveld gespeeld. Ook daar zag men in mij al een linksback en dat is ook altijd wel een beetje blijven hangen. Toen ik bij SteDoCo binnen kwam, speelde ik vooral op het middenveld, maar de twee jaar geleden is dit onderwerp weer opgeleefd. Toen heb ik het er met de staf over gehad en hebben we bewust voor die positie gekozen.”

JesseWielinga rkc
In het shirt van RKC Waalwijk, in december 2014 in duel met Kevin Visser

In die nieuwe positie maakte Wielinga indruk. “Ik ben, doordat ik van origine middenvelder ben, een voetballende linksback. Iemand die met zijn loopvermogen en conditie van aanvallen houdt. Bij SteDoCo heb ik Vincent Verheul voor me, die echt een zwervende linksbuiten is. Daardoor kon ik die hele linkerflank pakken en dat ligt mij wel: achterlijn halen, voorzet geven en dan als een haas weer terug.” 

“In twee jaar heb ik die positie me echt eigen gemaakt”, gaat Wielinga verder. “Waar ik aan het begin nog moeite had met het positioneren - ik ben per slot van rekening van origine geen pure verdediger - ben ik daar het laatste jaar wel in gegroeid. Dat is ook de reden dat IJsselmeervogels aanklopte. Die benaderden me al vroeg in het seizoen. Dat verhaal heb ik aangehoord en ik heb de tijd genomen om erover na te denken en heb ik ook teamgenoot Yannick Cortie even gepolst. Die gaf aan dat IJsselmeervogels een mooie club waar het voetbal meer leeft dan waar ik nu speel. Hij schatte bovendien in dat dit een goede stap voor mij zou zijn.”

JesseWielinga fcliendenWielinga speelde een seizoen bij FC Lienden. Op deze foto als invaller.

Yannick Cortie kon binnen zijn huidige team iets vertellen over IJsselmeervogels. Daarnaast treft hij nog twee oude bekenden in de selectie: “Philippe van Arnhem ken ik nog van bij RKC. We hebben samen in de beloften gespeeld en maakten tegelijkertijd de stap naar het A-elftal. Toen nog een beetje als concurrenten, aangezien ik toen ook op het middenveld speelde. Ook Marciano van Leijenhorst ken ik nog uit die tijd. Die heeft een paar jaar geleden (maart 2014, SN.) nog een paar weekjes proefstage gelopen bij RKC Waalwijk.”

De in Leerdam woonachtige Wielinga kijkt uit naar zijn overstap naar de Rooien: “Ik heb heel veel zin om mij te kunnen laten zien aan de club en de mensen en laten zien wat ik in mijn mars heb: overwinningen halen, mijn stempel drukken, assists geven. Ik kijk ook erg uit naar de derby. Het sfeertje rond die wedstrijd heb ik alleen nog van videobeelden gezien. Ik heb er wel veel over gehoord en die verhalen maken me heel erg benieuwd.” 

Lees hier: Jesse Wielinga naar IJsselmeervogels

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: Pro Shots / Joep Leenen (RKC) & Remko Kool (FC Lienden)

Terug

Deel via