Nieuws

Volgen op

IJsselmeervogels opnieuw Utrechts beste

IJsselmeervogels is de beste amateurvoetbalclub van de provincie Utrecht. Dat stelt het vakblad 'De Voetbaltrainer'. Het voetbalmagazine heeft een landelijke ranglijst samengesteld die is gebaseerd op het competitieniveau van het eerste plus de belangrijke jeugdselecties. Bovendien is IJsselmeervogels dit jaar voor het eerst toegetreden tot de top 10 van Nederland. 

Op landelijk niveau moet IJsselmeervogels Tweededivisionisten AFC (1ste), Quick Boys (2de) en Koninklijke HFC (3de) voor zich dulden, maar in de provincie Utrecht is IJsselmeervogels (8ste) veruit het hoogst scorend.

Bij de verkiezing wordt gekeken naar het niveau waarop het eerste team en de jeugdteams O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15, O14 en O13 spelen. Vooral het speelniveau van de acht belangrijkste jeugdelftallen gaf de doorslag. Hoe lager de teams spelen hoe meer ‘strafpunten’ een club krijgt. De ploeg met overall (eerste elftal en jeugd) de minste strafpunten, staat het hoogst op de ranglijst.

“IJsselmeervogels is dit seizoen de hoogst genoteerde amateurvereniging in de Top 200. De club uit Spakenburg stijgt flink op de ranglijst, omdat het maar liefst zeven punten extra in de wacht sleepte voor de jeugdafdeling. Hercules steeg ook drie plekken en is de nummer twee op de lijst. DOVO blijft stadsgenoot GVVV nog nét voor.”, schetst het voetbalmagazine op de eigen website. 

IJsselmeervogels is trots met deze uitverkiezing door De Voetbaltrainer om zichzelf hoogst spelende amateurclub van Utrecht te mogen noemen, zoals het dat ook al was in 2017, 2015, 2014 en 2013. Het toont aan dat IJsselmeervogels meer is dan alleen het eerste elftal en ook jeugdspelers bij IJsselmeervogels op het juiste adres zijn!

Wilt u ook deel uitmaken van de beste, maar vooral ook de leukste amateurvoetbalclub van de provincie Utrecht? Wordt dan lid! Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen