Nieuws

Jong IJsselmeervogels uitgeschakeld

De rooie beloften kregen een duidelijke maar moeilijke taak mee in de wedstrijd tegen DVS '33, namelijk winnen!
Dat was feitelijk de enige kans om nog kans te maken op de kwartfinale.
Maar in DVS ontmoette IJsselmeervogels de beste tegenstander in de poule, en net als in de uitwedstrijd kon IJsselmeervogels niet over al haar talenten beschikken.

Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Keijl, moest er op veld 3 afgetrapt worden voor de 1e helft. De A-selectie kreeg de kans om te wennen aan het nieuwe licht voor de bekerwedstrijd tegen Go Ahead.
DVS schoot uit de startblokken en was voetballend de bovenliggende ploeg.

Na een makkelijke overtreding op onze linkerflank werd de vrije trap makkelijk binnen gewerkt door een aanvaller van DVS. Deze tegentreffer mocht de verdediging zichzelf aanrekenen. Niet veel later de 0-2 nu na niet goed ingrijpen op de rechterflank en de spits wist wel raad met de geboden ruimte.
IJsselmeervogels kwam maar moeilijk aan voetballen toe, en moest eigenlijk steeds sneller de lange bal hanteren.

Toch kwamen we halverwege wat meer in het spel. En uit het niets schoot Willem een afvallende bal hard binnen. En als even later Enzio na een goede actie binnen de zestien wordt neergehaald volgt een penalty waaruit Thomas de 2-2 binnen schiet.
Helaas kunnen we het niet volhouden tot de rust en uit een goede aanval maakt DVS de 2-3.

De tweede helft start op het hoofdveld, wat een verschil met het licht!

De jonge Vogels proberen het wel, maar DVS is voetballend echt de bovenliggende ploeg. Ze lopen uit naar 2-4.
Toch strijden de rooie beloften door en er komen nog wat kleine mogelijkheden voor Thomas en Rick. Omdat we zover van de eigen goal verdedigden krijgt DVS de ruimte en ze lopen uit naar 2-5.

In de slotminuut verdient Koen nog een penalty, die hij zelf benut en zo de eindstand op 3-5 zet.

Scheidsrechter Keijl fluit af en na afloop moet hij bekennen dat hij het wel erg leuk vond. Hij had zelden zoveel kilometers gemaakt in een wedstrijd, omdat beide ploegen op hun geheel eigen wijze de aanval zochten en niet aan temporiseren deden.