Nieuws

Volgen op

Michael Weggemans nieuwe trainer Onder-23

IJsselmeervogels heeft voor komend seizoen een trainer gevonden in de persoon van Michael Weggemans, om het nieuw te vormen Onder-23 team te gaan leiden. Weggemans komt over van Sparta Nijkerk en tekent een contract voor één seizoen.

 

De in Huizen woonachtige Weggemans begon zijn trainersloopbaan bij SV Huizen. In dertien jaar werkte Weggemans zich op van trainer van JO9-1 tot aan assistent-trainer van het eerste elftal. Van februari tot juni 2018 was Weggemans bovendien op ad-interim basis de eindverantwoordelijke van het eerste elftal.

Afgelopen zomer maakte Weggemans de overstap naar Sparta Nijkerk, waar hij de nieuwe trainer werd van de B-selectie én het beloftenteams. Met Sparta Nijkerk 2 staat Weggemans momenteel op de gedeelde tweede plek in de reserve Hoofdklasse A.

MichaelWeggemans

Onder 23-competitie

De KNVB start na de zomer een nieuwe competitie voor spelers tot 23 jaar. De nieuwe competitie is onderdeel van de herstructurering van de KNVB voor de jeugd.

De bond wil met dit initiatief de kans op speeltijd en ontwikkeling bij spelers vergroten, in de fase dat ze (nog) niet in het eerste elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn. Met het gebrek aan deze competitie beperkte dit de ontwikkeling van veel jonge spelers, aldus de KNVB.

Amateurclubs konden op basis van vrijwilligheid zich inschrijven, om zo een competitie te vormen met meer weerstand voor de talenten die vaak nog niet rijp zijn voor het eerste elftal. IJsselmeervogels heeft gebruik gemaakt van die mogelijkheid. Wij zullen dus in het komende seizoen gaan deelnemen aan deze competitie.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen