Volgen op

Vrouwen 1 toont twee gezichten

Op de eigen Westmaat, waar regen en wind vrij spel hadden, kwam VEP op bezoek. De nummer laatst van de competitie beleeft een troosteloos seizoen en dat bood op voorhand perspectief voor de Rooien. Drie punten waren ook gewenst om een stap richting de top vier te kunnen zetten. We gingen er eens goed voor zitten.

De start was niet veelbelovend, de ploeg uit Woerden gooide veel fysiek in de strijd en de Vogels moesten even zoeken om het juiste antwoord te vinden. De passing was slordig en de ruimtes die er waren werden slecht benut.

Net voor de tien minuten was er een prachtige combinatie door de Woerdense verdediging, waarna Sam Koelewijn de keeper op haar weg vond.

De wekelijks uitblinkende keeper Jonne Odding kreeg tegen VEP weinig te doen

In de 11e minuut was het wél raak. Esri de Harder stuurde Nadia Hartog met een ragfijne pass de diepte in. Nadia legde de bal perfect bij de tweede paal waar Alice van Diermen klaar stond om de 1-0 binnen te tikken. Enkele minuten later zette Esri met wederom een fijne pass Nadia vrij voor de goal die helaas de keeper op haar weg vond. In de 22e minuut sloeg het noodlot toe voor VEP toen een terugspeelbal net buiten bereik van de keeper in het doel kwam, 2-0.

Hierna werd een hard schot van Lotte Meester uit de korte hoek geranseld. Even later legde Nadia de bal, net als bij de 1-0, perfect bij de tweede paal, alleen miste Alice nu de finesse. Vervolgens gaf Romy van achteruit een prachtige diepe bal op Nadia en zij vond op haar beurt Esri, die de bal met een sliding het doel in gleed: 3-0 in de 31e minuut.

Esri de Harder heeft 3-0 gescoord. De spelers van VEP zien de bui van een grote nederlaag al hangen.

Nu was het hek van de dam en werd VEP overlopen. In de 33e minuut was het Alice met een mooie voorzet op Nadia en was Nadia voor de derde keer de aangever, nu met het hoofd op Lisa Zwaan, die keurig afdrukte en de 4-0 op het bord zette. In de 37e minuut schoot Esri van afstand en moest de keeper lossen. Nadia was er gelijk bij om de 5-0 te scoren. En in de 40e minuut was het Esri die een schitterende bal in de diepte speelde op Alice die hem even prachtig over de uitkomende keeper in het doel liftte, 6-0. Bijna kopte Nadia voor de rust nog een goal binnen maar de keeper stond in de weg. Dus werd de kleedkamer opgezocht met een 6-0(!) voorsprong. Een ongekende luxe.

IMG 5612

Nadia Hartog lepelt de bal over VEP-keeper Carlinde van Kakum: 5-0.

De tweede helft was ondanks de goede bedoelingen alleen nog om de speelminuten vol te maken. Een handjevol kansen werden niet benut en de wedstrijd sleepte zich tot het einde. Nog complimenten voor de aanhoudende inzet van de bezoekers.

Komende zaterdag gaan we verder in Vaassen waar we met een door Edje Sparta gesponsorde bus naartoe zullen reizen.

Karakteristieken
Doelpunten: 11. Alice van Diermen (Nadia Hartog) 1-0, 22. Iris Strop (e.d.) 2-0, 31. Esri de Harder (Nadia Hartog) 3-0, 33. Lisa Zwaan (Nadia Hartog) 4-0, 37. Nadia Hartog 5-0, 40. Alice van Diermen (Esri de Harder) 6-0
Gele kaarten: Hananeh Mahdawi (VEP)
Scheidsrechter: W. Veltman
Toeschouwers: 28

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn (57. Manù Schuit), Joyce Hartog (46. Shanice van Kampen); Lotte Meester, Esri de Harder, Lisa Zwaan (46. Angela van de Groep); Nadia Hartog, Sam Koelewijn, Alice van Diermen