Nieuws

Volgen op

Uitslag IJsselmeervogels Quarantaine Quiz

Zo'n 2 weken geleden plaatsten we de opgave voor de IJsselmeervogels Quarantaine Quiz. Eigenlijk is het meer een soort digitale speurtocht, maar IJsselmeervogels Qurantaine Quiz klinkt gewoon beter. Vandaag de uitslag!

 Om te beginnen: de quiz is behoorlijk in de smaak gevallen. Maar liefst 87 deelnemers wisten langs de eerste barrière te komen. Uit de uiteindelijke goede inzendingen is door loting de winnaar bepaald en dat is geworden: Lex de Graaf. Hij mag (zo gauw we weer voetballen met publiek) een keer een wedstrijd van IJsselmeervogels als VIP meemaken. Lex: neem tegen die tijd aub even contact op met Arie de Graaf (als het goed is heb je meerdere mailadressen van hem nu).

Dan de oplossing. Het eerste deel van de puzzel bestond uit twee vragen:

1. In het IJsselmeervogels sponsorhome hangt op het raam een poster,welk jaartal staat daar op? Door gebruik te maken van de optie Streetview van Google kun je, ook vanuit je huis, een kijkje nemen in het sponsorhome. Daar kom je dan de volgende foto tegen, met daarop het jaartal 2017.

2.IJsselmeervogels werd jaren terug Landskampioen op een sportpark waar volop shoarma werd bereid. Deze club heeft een naamgenoot in Berlijn. Vraag: Hoe heet het stadion waar deze naamgenoot speelt? De tegenstander in de wedstrijd was natuurlijk Türkiyemspor. Hun Berlijnse naamgenoot speelt in het Willy-Kressmann-Stadion. De instructie was duidelijk: streepjes in de naam moesten worden weggelaten. Met het jaartal 2017 en de naam van het stadion maak je dan het mailadres [email protected] maken. Door een mailtje te sturen naar dit adres kreeg je het vervolg van de quiz.

3. Op de Kerkemaat in ons dorp staat een 'sjuut' op een tafel. Dicht ernaast vind je de naam van een voormalig sponsor. Wat is deze naam? Opnieuw kun je dit verkennen met Streetview van Google. De naam van de voormalig sponsor is dus Jan Muijs.

4. Wat is de bijnaam van de vader van de schrijfster van het lied "Bij ons op de Westmaat". De schrijfster van dit lied is Karin Koelewijn-Bos. Haar vader, Klaas, kreeg na enkele invalbeurten in het eerste al meteen de bijnaam Praati, naar een bekende spits van AC Milan uit die tijd.

5. Zoek op Marktplaats echte Spakenburgse ....., die bij onder andere ook bij de eerder gevonden sponsor gerookt werden.Hier werden 'bukkes' (gerookte haringen) bedoeld. Klik hier voor de advertentie.

6. Bij de beschrijving van de advertentie vond je dan de laatste opdracht: zoek op YouTube naar een Spakenburgse groep met een toepasselijke naam die over ons 'darp' zingt. In de clip wordt volop bier gedronken, de vraag is echter: hoeveel flesjes Fristi zijn te zien. De groep is bedoeld wordt is natuurlijk Bukkes. In de clip zijn twee flesjes Fristi te zien.

We hopen dat deze quiz veel speurplezier voor u heeft opgeleverd. Maker Arie de Graaf is alweer bezig met een nieuwe editie.

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Online - Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen