Nieuws

Futsal 1 boekt ruime overwinning op FC Weesp

Futsal 1 heeft gisteren een zeer eenvoudige overwinning geboekt op FC Weesp. Aan het begin van het seizoen maakten de mannen uit Weesp het de Vogels nog knap lastig, maar deze keer moesten zij toch echt hun meerdere erkennen. Een overwinning op de late maandagavond was noodzakelijk, om nog zicht te houden op de koppositie.

Eerste helft
IJsselmeervogels begon goed aan de wedstrijd. Het was binnen een paar minuten spelen al raak. Alexandr Grigorescu werd op zijn wenken bediend door Geert-Henk Muijs en kon de bal gemakkelijk binnentikken:1-0. Een minuut later was het dezelfde Alexandr Grigorescu die tekenende voor de 2-0. Deze keer geen simpele intikker, maar een briljante individuele actie dat resulteerde in een verwoestend hard schot in de rechteronderhoek.

IMG 7318

Met deze snelle en comfortabele voorsprong, gingen de Vogels vrolijk verder met voetballen. Een welbekende ‘rush’ van Jelle Priem leek de achterlijn gepasseerd te hebben, ware het niet dat Patrick Koelewijn de bal nog langs de keeper wist te krijgen. Topspits Jelle Priem was alert en frommelde de bal er uiteindelijk in: 3-0. FC Weesp wist zich geen raad met het aanvallende vermogen van de Vogels.

IJsselmeervogels voelde zich comfortabel en begon nonchalanter te worden. De mannen uit Weesp wisten echter niet te profiteren van het vele balverlies van de Vogels. Het optimisme groeide, ook bij keeper Giel Kootstra. Hij besloot om mee naar voren te gaan en voegde zich bij het aanvallende viertal. Giel Kootstra zag geen afspeelmogelijkheid en besloot de trekker over te halen. Een ouderwetse punter in de linkeronderhoek was het resultaat: 4-0.

IMG 7259

Kort voor rust was het Alexandr Grigorescu die zijn hattrick wist te maken, en wat voor één! Alexandr Grigorescu werd in de diepte aangespeeld en met een magistrale lob passeerde hij de keeper en zette daarmee de 5-0 op het scorebord. Met deze zeer comfortabele voorsprong floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft. Flink werk aan de winkel dus voor het wankelende FC Weesp, dat in de tweede helft alle zeilen bij moet zetten om de schade enigszins te beperken.

Tweede helft
De tweede helft begon met een tegenvaller. Serhii Fil liet zich provoceren en ontving een dubieuze gele kaart van de scheidsrechter. Hierdoor moesten de Vogels twee minuten met een man minder spelen. Met puik verdedigend spel, leek IJsselmeervogels het doel schoon te houden. Maar uiteindelijk viel de goal op ongelukkige wijze alsnog: 5-1. Serhii Fil had wat goed te maken toen hij erin kwam, en dat deed hij dan ook meteen. Via een simpele combinatie met Nick Heek, liet Serhii Fil de keeper kansloos: 6-1.

Na deze rumoerige beginfase van de tweede helft gingen de Vogels weer door met voetballen. Een eenvoudige combinatie tussen Serhii Fill en Alexandr Grigorescu belandde bij Geert-Henk Muijs, die op zijn beurt ijskoud afrondde: 7-1. Deze goal gaf Geert-Henk Muijs vleugels. Waar hij in de eerste helft nog onzichtbaar was, liet Geert-Henk Muijs zien dat hij vroeger veel techniek training heeft gehad. Met een weergaloze panna zette hij zijn directe tegenstander te kijk en vond hij de vrijstaande Joshua Duyst. Joshua Duyst aarzelde niet en schoot verwoestend hard raak: 8-1.

Het slotstuk van de avond kwam van Serhii Fil. Hij beloonde zijn ijzersterke spel met een schitterende treffer. Met een effectieve lichaamsschijnbeweging, zette hij zijn directe tegenstander op het verkeerde been. Serhii kon doorlopen richting het doel en wist de keeper gemakkelijk te verschalken: 9-1. IJsselmeervogels probeerde in de laatste minuten nog de 10e goal maken, maar wist geen mogelijkheden meer te forceren. De scheidsrechter floot af voor het einde van deze spectaculaire wedstrijd.

Met deze overtuigende overwinning, zit IJsselmeervogels Futsal 1 de koploper nog altijd flink op de hielen. Met een gelijk aantal punten, maar maar ook een wedstrijd meer gespeeld, is het afwachten wat de concurrentie doet aanstaande vrijdag. Eén ding is zeker, het doelsaldo is flink opgekrikt deze avond. Volgende week vrijdag, op 8 maart, is pas weer de volgende wedstrijd van Futsal 1. De tegenstander is het bekende Brederodes. In Vianen wordt om 20:10 afgetrapt voor speelronde 17.