Nieuws

Volgen op

Futsal 1 overklast Brederodes en stoomt door

IJsselmeervogels Futsal 1 heeft afgelopen vrijdag de goede reeks voortgezet door met 2-7 te winnen van Brederodes. Voor beide teams stond er voorafgaand aan speelronde 17 veel op het spel. Waar IJsselmeervogels strijdt om de titel, probeert Brederodes juist de nacompetitie te ontlopen.

Eerste helft
Met oud-profvoetballer Jan-Arie van der Heijden in de basis begon Brederodes fel aan de wedstrijd. De mannen uit Vianen hadden immers wat recht te zetten, aangezien ze werden overklast door de Vogels eerder dit seizoen. Het felle begin leverde niks op. Sterker nog, IJsselmeervogels kwam al snel op voorsprong via een razendsnelle counter. Een simpele combinatie tussen Geert-Henk Muijs en Patrick Koelewijn leverde een vroege openingstreffer op: 0-1.

Met deze goal gaf IJsselmeervogels een duidelijk signaal af. De Vogels bleven aanzetten en tekende een minuut later al voor de 0-2. Deze keer waren het Jelle Priem en Cees Duyst die de verdediging gemakkelijk wisten te doorbreken. Brederodes was het kwijt en was niet opgewassen tegen het offensieve spel van IJsselmeervogels. De toeschouwers stonden met open mond te kijken toen Alexandr Grigorescu 1 op 1 voor de keeper stond. Met een magistrale stift, liet hij de keeper kansloos en zette hij de Vogels op 0-3.

Alles leek mee te zitten voor IJsselmeervogels, ware het niet dat nonchalance altijd op de loer ligt. Door onoplettendheid kon de aanvaller van de thuisploeg zo doorlopen richting het doel. Keeper Giel Kootstra kon de bal niet stoppen, waardoor de eerste kans voor Brederodes gelijk raak was: 1-3. Deze tegenvaller werd gelukkig snel weggepoetst door Serhii Fil. Na een weergaloze hakbal op Daniël Adam, kreeg hij de bal weer terug en maakte de 1-4. Vlak na de goal floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

fustal brederodes1

Tweede helft
Aan het begin van de tweede helft gebeurde er weinig op het veld. IJsselmeervogels dicteerde de wedstrijd en was geduldig op zoek naar een gat in de verdediging. Na een aantal mislukte pogingen besloot Alexandr Grigorescu van afstand de trekker over te halen. Met de punt van de schoen schoot hij de bal hard binnenkant paal in het doel: 1-5. Kort hierna was het Serhii Fil die een goede wedstrijd bekroonde met zijn tweede doelpunt. Alexandr Grigorescu legde de bal panklaar neer, waardoor Serhii Fil alleen nog maar een hoek hoefde uit te zoeken: 1-6.

Het doek leek definitief gevallen voor Brederodes. Er was een wonder voor nodig, wilde de thuisploeg nog aanspraak maken op een punt. In een alles of niets poging, zette de mannen uit Vianen alle zeilen bij om nog wat terug te doen. De keeper werd vervangen door een veldspeler, waardoor er een extra impuls voor de aanval werd gecreëerd. Dit leverde gelijk een doelpunt op, na een uitstekend uitgespeelde aanval: 2-6. Dit trucje kennen de Vogels echter ook. Als reactie op de tactiek-wijziging van Brederodes, besloot keeper Giel Kootstra om ook mee te gaan voetballen. In de slotminuten was hij, net als vorige week, succesvol en zette hij de eindstand op het scorebord: 2-7.

Met deze eenvoudige overwinning, zet IJsselmeervogels Futsal 1 de sterke serie voort. De Vogels zijn al 13 (!) wedstrijden ongeslagen en blijven de druk opvoeren op koploper Lesley Boys, dat wederom geen fout maakte deze speelronde. Hierdoor blijft de titelstrijd onverminderd spannend, zeker omdat Lesley Boys volgende speelronde in actie komt tegen nummer 3 Annour Madiba. Aanstaande vrijdag staat er een mooi affiche op het programma voor IJsselmeervogels. Om 20:10 komt Golden Stars FC op bezoek in sporthal De Toekomst.

futsals brederodes2

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen