Nieuws

Futsal 1 pakt drie punten in grimmige wedstrijd

IJsselmeervogels Futsal 1 heeft afgelopen vrijdag drie belangrijke punten gepakt tegen BZC’13. De wedstrijd, die later omschreven werd als grimmig, werd met 3-2 gewonnen. Eerder dit seizoen verloren de Vogels nog tegen het team uit Hilversum, dus waren de mannen uit op revanche.

Eerste helft
IJsselmeervogels begon niet goed aan de wedstrijd. BZC’13 nam gelijk het initiatief en zette de Vogels tegen de muur. Het was billenknijpen in openingsfase van de wedstrijd. Met een paar mooie reddingen, hield keeper Giel Kootstra zijn ploeg op de been. Na iets meer dan 5 minuten spelen was het alsnog raak. Een razendsnelle counter van de uitploeg leek niks op te leveren, maar de bal belandde met wat geluk alsnog in het doel: 0-1.

Deze vroege tegenvaller maakte de Vogels niet gek. IJsselmeervogels begon meer te voetballen en creëerde een aantal goede mogelijkheden. En goed georganiseerde verdediging van BZC’13, gooide echter vaak roet in het eten. Er was uiteindelijk een vrije trap voor nodig om een doelpunt te maken. Alexandr Grigorescu gaf de bal breed aan Serhii Fil, die de bal daarna simpel langs de keeper wist te schieten: 1-1.

Door dit doelpunt kregen de Vogels vleugels en klapten ze eroverheen. Een briljante combinatie tussen Joël Kok en Patrick Koelewijn, zorgde ervoor dat het publiek in de sporthalbar helemaal uit hun dak ging. Een strakke inspeelpass van Joël Kok kwam in de voeten van Patrick Koelewijn terecht. Met een verfijnde hakbal, zette hij de doorgerende Joël Kok voor het doel. Joël Kok rondde overtuigend af en zette de IJsselmeervogels hiermee op een 2-1 voorsprong.

Kort voor rust maakte Joël Kok zelfs de 3-1. Een countermogelijkheid werd namelijk perfect uitgespeeld door de Vogels. Alexandr Grigorescu gaf de bal breed op Joël Kok, die op zijn beurt de keeper voorbij speelde en de bal koelbloedig afmaakte. Ongeloof op de gezichten van BZC’13, dat nu echt iets moest gaan veranderen in de tweede helft. Kort na de goal floot de scheidsrechter af voor de rust.

Tweede helft
De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde als de eerste. BZC’13 was voornamelijk aan de bal en probeerde de verdediging van IJsselmeervogels te doorbreken. Na een paar minuten was het al raak voor de uitploeg. Door onoplettendheid in de verdediging, stond de rechtsbuiten van BZC’13 helemaal vrij. Met een hard schot liet hij keeper Giel Kootstra kansloos: 3-2. Door deze snelle aansluitingstreffer, hadden de mannen uit Hilversum nog tijd genoeg om de gelijkmaker te scoren.

Het momentum van de wedstrijd viel na deze goal echter meteen weg. Een elleboogstoot gericht op Alexandr Grigorescu, resulteerde in een opstootje tussen de teams. De boel dreigde volledig te escaleren, ware het niet dat de stewards er op tijd bij waren om de spelers uit elkaar te houden. Er werd nog lang gediscussieerd tussen beide teams, wat de sfeer in de zaal niet ten goede deed. Na een minutenlange onderbreking, werd de wedstrijd uiteindelijk hervat.

Een gele kaart voor BZC’13, gaf IJsselmeervogels een unieke gelegenheid om de voorsprong uit te breiden. Het drietal uit Hilversum hield stand en zo bleef de score hetzelfde. Hierna zette BZC’13 met vier man aan. De uitploeg bleef zoeken naar dat ene gaatje in de verdediging van de Vogels, maar de goede verdedigende organisatie bleek vaak te machtig. De vraag was hoe lang IJsselmeervogels de druk van BZC’13 tegen kon houden, aangezien het einde van de wedstrijd naderde.

Een domme overtreding, leverde Daniël Adam een gele kaart op. Hierdoor moesten de Vogels met een man minder zien te overleven, met nog maar een paar minuten op de klok. BZC’13 bleef geduldig zoeken naar de vrije man, die uiteindelijk gevonden werd. Een hard schot leek de kruising in te vliegen, maar een fantastisch keepende Giel Kootstra voorkwam een late gelijkmaker. Vlak hierna floot de scheidsrechter af, waardoor IJsselmeervogels de hectische slotfase had overleefd: 3-2.

Met deze moeizame, maar zeer belangrijke overwinning blijft de titelstrijd onverminderd spannend. Koploper Lesley Boys wint overtuigend van FC Weesp met 0-13, waardoor de achterstand van de Vogels drie punten blijft. Na de voorjaarsvakantie staat een wedstrijd tegen diezelfde FC Weesp op het programma. Het is een doordeweekse speelronde voor IJsselmeervogels Futsal 1. Op maandag 26 februari wordt er om 21:00 afgetrapt in sporthal De Toekomst.