Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Excelsior Rotterdam

Woensdagavond komt de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie, Excelsior Rotterdam, op bezoek. Dit in het kader van de TOTO KNVB Beker. Het betreft de eerste ronde.

De club van Marinus Dijkhuizen, die zelf tijdens de wedstrijd IJsselmeervogels – Jong Sparta Rotterdam op de tribune zat, draait een goed seizoen. Van de twaalf gespeelde wedstrijden werd slechts 3x verloren en 1x gelijk gespeeld. De overige 8 duels werden dus gewonnen. Met een gemiddeld doelsaldo van 2 doelpunten voor en 1 tegen is ook niet veel mis.
Afgelopen weekend wonnen de Kralingers knap met 0-2 bij ADO Den Haag, de winnaar van de eerste periode.

Van de 24 Rotterdamse treffers werden er elf gemaakt door Thijs Dallinga, die bovendien werd geselecteerd in de voorselectie van Jong Oranje. De jonge Groningse spits werd niet alleen topscorer van de eerste periode, hij werd ook gekozen tot beste speler van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie.
Niet alleen Dallinga viel in de prijzen. Ook keeper Stijn van Gassel kreeg een bronzen schild. Hij werd verkozen tot beste keeper van de eerste periode.

IJsselmeervogels wacht dus een zware klus in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Wel is het een feit dat De Vogels goed uitgerust zijn. Afgelopen zaterdag werd namelijk niet gevoetbald in de Jack’s League. Hiervoor werd drie keer gewonnen, dus mentaal zal het ook in orde moeten zijn aan de kant van De Rooien. Bovendien hebben de Vogels tegen een club van dit kaliber natuurlijk niks te verliezen en gaf trainer Gert Peter de Gunst al aan dat de wedstrijd van aanstaande zaterdag (om 18:00 uur, uit tegen De Treffers) hogere prioriteit heeft dan de wedstrijd tegen Excelsior.

Kunnen we onder toeziend oog van ons trouwe publiek stunten? In de volgende ronde wacht misschien Ajax wel weer

Of er een stunt inzit zal woensdagavond rond een uur of tien blijken. De aftrap op De Westmaat is namelijk om 20:00 uur.
IJsselmeervogels – Excelsior staat onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens. Hij wordt geassisteerd door de heren David Kloekke en Menno Winckens. Als vierde official is Kevin Puts aangesteld.

Omdat het de KNVB Beker betreft zal iedereen entree moeten betalen, dus ook onze eigen leden. Via deze link zijn kaarten te bestellen.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst en tot woensdagavond op De Westmaat. Mocht dit overigens niet lukken kunt u de wedstrijd live beluisteren via de radio(app). LOS Sport en Radio M Utrecht zenden de wedstrijd in zijn geheel uit.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
dec
Kerstborrel

Kerstborrel
Clubhuis

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen