Nieuws

Volgen op

Update van het bestuur #2

Nu het dagelijkse voetballeven helemaal stil ligt houden we u, onze leden en sponsoren, door middel van een regelmatige update op de hoogte van het reilen en zeilen van onze club in deze periode.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de kogel door de kerk is: het actieve voetbalseizoen zit er voor de amateurs op. De KNVB nam uiteindelijk de in onze ogen enig juiste beslissing: de stekker eruit voor dit seizoen. Dat betekent dat in beginsel deze competitie als niet gespeeld wordt beschouwd, er zal geen kampioen of degradant zijn. Volgend seizoen begint, bij leven en welzijn, alles weer opnieuw met de uitgangspunten van het begin van dit seizoen. Binnen de bond is er nog een werkgroep aan de slag om details uit te werken, maar dit is de lijn waarvoor gekozen is. Het is al door velen gezegd; welke sportieve keuze men ook maakt, er is altijd wel een bezwaar tegen in te brengen. Zo ook tegen deze, maar we zullen het er mee moeten doen.

Als bestuur hebben we vorige week via videoverbinding zo goed mogelijk vergaderd. Centraal stond de vraag hoe we dit seizoen verder moeten. Immers, de inkomsten uit horeca en evenementen vallen weg, terwijl een groot deel van de kosten doorgaan. Uiteraard gaat ook IJsselmeervogels gebruik maken van mogelijke steunmaatregelen van de overheid, maar het zal duidelijk zijn dat deze maatregelen alleen een dempend effect hebben. Alle clubs, ook de onze, worden hoe dan ook sportief en financieel getroffen. Om hier zo goed mogelijk het hoofd aan te bieden hebben we gekeken welke kosten we niet per se hoeven te maken. Denk hierbij aan bepaalde onderhoud activiteiten, aanschaf van materiaal. Maar ook aan uitgaves als een clubblad of vervanging van kleding. Op nog niet alle vragen kunnen we antwoorden, maar de grote lijn is dat we zeer kritisch zullen kijken naar alle uitgaven. En alleen die echt nodig zijn zullen fiatteren. Ook alle geplande evenementen tot 1 juni zijn geannuleerd. Ontzettend spijtig voor al het voorbereidende werk wat gedaan is, maar we hopen deze activiteiten op een later tijdstip in te halen. In eerste instantie wachten we nu 28 april af. Dan komt de overheid met een nieuwe update. We hopen dat u hier allen begrip voor zult hebben.

Nu denkt u wellicht, ik zie de bouw van fase 3 verder gaan en ook nog een kunstgrasveld vervangen zien worden. Hoe kan dat dan? Het antwoord hierop is vrij eenvoudig: de bouw van fase 3 is al in een dusdanig vergevorderd stadium dat nu hiermee stoppen nauwelijks nog besparingen met zich meebrengt. Verderop ook een update over de stand van zaken van de bouw. Daarbij komt dat voor fase 3 als het ware ‘gespaard’ is en het daarvoor benodigde geld ook is gereserveerd. Datzelfde geldt voor het vervangen van veld 4. Deze vervanging is een gevolg van het periodiek vervangen van de velden in opdracht van de gemeente, in nauwe samenwerking met Stichting De Westmaat, de stichting waarin gemeente, sv Spakenburg en IJsselmeervogels gezamenlijk optrekken. Deze vervanging stond al gepland voor vorig seizoen, maar ging toen om organisatorische redenen aan gemeentezijde niet door. Kortom, de vervanging van dit veld gaat niet ten koste van onze liquiditeit.

Onze gedachten gaan uit naar onze leden die direct of indirect geraakt zijn door het coronavirus. Ook voor ons geldt: let een beetje op elkaar. Aandacht geven is in deze tijd nog belangrijker dan het altijd al is. In dat kader ook van hieruit een oproep om aan onze sponsoren te denken. Zonder onze sponsoren ook geen top amateurvoetbal. Denk dan ook aan hen bij uw aankopen. We hebben elkaar nu en in de toekomst hard nodig.

Het bestuur

Stand van zaken Fase 3

Zoals gemeld, kan de bouw van fase 3 redelijk doorgaan. Sinds het vorige bericht over de verbouwing is het nodige gebeurd. De gevel is opgemetseld en met een grote groep vrijwilligers is in korte tijd het dak aangebracht. Hulde aan Kraaij Installatiebedrijf dat samen met Bram de Graaf en Herman Hoeve de coördinatie voor rekening nam. Ruim 15 vrijwilligers, jong en oud, waren hierbij aan het werk. Daar mogen we trots op zijn.

fase3 4

Ook binnen is het nodige werk verricht. Er zijn wanden betegeld en gestuct en de visbakruimte begint al aardig vorm te krijgen. Inmiddels worden al de nodige voorbereidingen getroffen voor het installatiewerk.

Op dat gebied is er in de afgelopen week is er een flinke mijlpaal bereikt:de nieuwe hoofdverdeelkast van de elektra is geplaatst en aangesloten. Een mooi stuk installatiewerk ontworpen gerealiseerd door de “Bosmanbedrijven”. Na veel voorbereidend (denk)werk, is de oude kast afgesloten en de nieuwe verdeelkast aangesloten. Onder deskundig toezicht van Evert Beekhuis en de “Bosmanbedrijven” heeft er met vereende krachten een omzetting plaats gevonden. De hoofdaansluiting is hiermee verplaatst naar een nieuw gerealiseerde locatie in fase 3, die voldoet aan alle hedendaagse wet- en regelgeving. De omzetting is vlekkeloos verlopen en heeft relatief weinig overlast veroorzaakt (klein voordeel in deze coronacrisis) . Door deze verplaatsing moest ook de energiemeter verplaatst worden (Stedin) en is meteen de wateraansluiting verplaatst. Mede door het goede voorbereidende werk van Willem van Hent, verliep dit laatste uiterst voorspoedig en zijn alle nutsvoorzieningen weer in bedrijf.

fase3 7

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen