Nieuws

Volgen op

Van Zoeren nieuwe assistent Onder 23

Henk van Zoeren wordt de nieuwe assistent-trainer van het Onder 23-team en gaat zich daarnaast richten op talentenbegeleiding. De trainer komt over van TOV Baarn, waar hij sinds de zomer van 2018 actief was. Spakenburger Van Zoeren is geen onbekende bij IJsselmeervogels. Hij had in zijn trainersloopbaan in het verleden onder meer al het tweede elftal en Onder 19 onder zijn hoede. 

Van Zoeren doorliep als voetballer de jeugdopleiding van IJsselmeervogels. Aangekomen bij de senioren zorgde een beenbreuk voor de eerste stappen in het trainersvak. Van Zoeren haalde zijn TC3 en TC2 (tegenwoordig UEFA C en UEFA B) en werd al snel assistent-trainer bij het tweede elftal van toenmalig trainer Jan van den Berg. 

Na twee seizoenen als assistent werd Van Zoeren eindverantwoordelijke van de A1 (tegenwoordig bekend als Onder 19-1). Bij de A1 was Van Zoeren vijf jaar actief en leverde hij diverse spelers af aan het eerste elftal, waaronder Jan-Pieter Hartog, Mark Koelewijn en Henri en Jan de Graaf. 

Na vijf jaar in de opleiding koos Van Zoeren daarna voor het hoofdtrainerschap van een A-elftal. Dat werd TOV Baarn en met succes, want direct in zijn eerste jaar promoveerde hij. Na drie jaar keerde hij terug bij IJsselmeervogels om de leiding te nemen over het tweede elftal. Hierna was Van Zoeren succesvol bij Eemdijk, ASC Nieuwland als VVOP, waarna hij in 2018 weer terugkeerde bij de Baarnse formatie. Bij TOV zal hij de komende maanden overigens nog actief blijven als begeleider van Maurice van der Wilt, die bezig is met zijn UEFA B trainersdiploma.

Van Zoeren keert zo andermaal terug bij IJsselmeervogels en gaat voor de derde periode als trainer aan de slag op de Westmaat. Op wedstrijddagen zal hij Onder 23-trainer Michael Weggemans ondersteunen als assistent en tijdens trainingsavonden sluit hij afwisselend aan bij de trainingen van Onder 23 en de A-selectie. Daarnaast is hij al bijna dertig jaar werkzaam bij hoofdsponsor FishPartners als verkoper. 

De technische commissie over de terugkeer van Van Zoeren: “Henk is een bekende verschijning binnen de club, die bovendien gepokt en gemazeld is in het amateurvoetbal in de regio. Hij is iemand die de Spakenburgse winnaarsmentaliteit over kan brengen aan de groep en we zien Henk daarin als waardevolle toevoeging aan hoofdtrainer Michael Weggemans.”

HenkVanZoeren

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's