Nieuws

Futsal 1 uitgeschakeld in de beker

Afgelopen vrijdag is het IJsselmeervogels Futsal 1 niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. In eigen huis was Voorwaarts met 1-2 te sterk. Voorafgaand aan de wedstrijd was de spanning om te snijden. Omdat de wedstrijd onder speciale omstandigheden werd gespeeld, mochten de vele supporters louter toekijken vanuit de sporthalbar.

Eerste helft
Direct na de aftrap was het duidelijk wat voor wedstrijd het zou worden. De duels werden fel ingegaan en beide teams gunden elkaar geen centimeter ruimte. De eerste 5 minuten waren hectisch, maar beide keepers hielden hun ploeg op de been. Na de beginfase begon het schaakspel. Er werd zeer compact verdedigd door de twee teams, waardoor er vrijwel geen scoringsmogelijkheden waren. Eén keer leek IJsselmeervogels dichtbij de openingstreffer, maar met een waanzinnige reflex hield de keeper van de tegenstander zijn doel schoon.

Het eerste gevaar in de wedstrijd ontstond nadat Nick Heek een doorgebroken speler tegen de grond werkte. De scheidsrechter gaf hem een gele kaart, waardoor de Vogels nu een paar minuten met een man minder op het veld stonden. Het was billenknijpen in deze paar minuten. Er werd zeer fanatiek aangevallen door de uitploeg, maar een perfect geformeerd drietal Vogels voorkwam een achterstand. Op het laatst leek het alsnog mis te gaan, maar een katachtige reactie van keeper Naud Visser kwam op het juiste moment. Nadat Nick Heek het veld weer mocht betreden konden de Vogels weer tot rust komen. Kort hierna floot de scheidsrechter ook af voor het einde van de eerste helft.

Screenshot 20240505 195543 WhatsApp

Tweede helft
Aan het begin van de tweede helft kreeg IJsselmeervogels direct een mokerslag te verwerken. Een schot van afstand werd op het laatste moment van richting veranderd, waardoor keeper Naud Visser de bal niet meer kon stoppen: 0-1. Het was een flinke teleurstelling, maar de Vogels hadden nog tijd genoeg om deze achterstand weg te werken. Het doelpunt leverde wel een ander spelbeeld op. Voorwaarts besloot juist om achterwaarts te gaan en gooide de boel achterin dicht. Met continue dreiging, probeerde IJsselmeervogels een gat in de verdediging te forceren.

Na lang overspelen, was het dan toch raak voor de Vogels. Serhii Fil kreeg ruimte om iets naar voren te lopen en besloot de bal te punteren van afstand. Deze wedstrijd bleek dat de keeper van de tegenstander geen enkele moeite had met afstandsschoten, maar deze keer was de situatie net even anders. Nick Heek stond pal voor de keeper om hem het zicht te ontnemen en vlak voordat het schot van Serhii Fil het doel bereikte, sprong hij over de bal heen. Hierdoor was de keeper kansloos en zette Serhii Fil de stand weer gelijk: 1-1.

De spanning was om te snijden in de laatste 10 minuten. Beide ploegen wilden niks meer weggeven en deelden voorzichtige speldenprikjes uit. Uiteindelijk sloeg het noodlot toe. Een afstandsschot werd in eerste instantie nog gepareerd door keeper Naud Visser, maar daarna belandde de bal in de kluts. De keeper van de Vogels had de bal half vast, maar de tegenstander trapte de bal helemaal los en maakte de 1-2. Een hele ongelukkige goal, die ervoor zorgt dat IJsselmeervogels alle zeilen bij moet zetten om nog in ieder geval gelijk te spelen.

In een alles of niets poging, besluit IJsselmeervogels om Daniël Adam het keepers shirt aan te laten trekken. Hij voetbalt uiteraard mee in de aanval, om zo een man meer situatie te creëren. De verdediging van Voorwaarts stond, zoals de hele wedstrijd, als een huis en de Vogels hadden veel moeite om tot kansen te komen. In de laatste minuut werd er nog wel een kans gecreëerd. Via een paar snelle combinaties kreeg Nick Heek de bal, die niet aarzelde en meteen op doel schoot. Via de vingertoppen van de keeper en de paal, ging de bal er niet in en ging de laatste kans om het bekeravontuur in leven te houden in rook op. De scheidsrechter floot af voor het einde van de wedstrijd: 1-2.

Met deze nipte nederlaag ligt IJsselmeervogels Futsal 1 uit het bekertoernooi. Het was een lange weg, maar uiteindelijk bleek Voorwaarts een te taaie tegenstander te zijn. Met deze nederlaag komt er ook een einde aan een indrukwekkende reeks ongeslagen wedstrijden. De laatste nederlaag dateert van 4 oktober 2023, waarna de Vogels maar liefst 19 wedstrijden lang ongeslagen bleven. Het was uiteindelijk niet genoeg voor het kampioenschap en ook de beker gaat dit jaar niet naar de rode zijde van de Westmaat.

Play-offs Topklasse
Het seizoen is gelukkig nog niet klaar. Nu de Vogels uitgeschakeld zijn in het bekertoernooi, kan de focus volledig gericht worden op de aankomende play-offs voor promotie naar de Topklasse. Hierin neemt IJsselmeervogels het aanstaande maandag op tegen Zeemacht uit Den Helder. Het wordt een lange rit richting het noorden van Nederland en ook zeker een spannende wedstrijd, waarin het alles of niets is. In Den Helder zal de wedstrijd om 20:30 afgetrapt worden.

Wilt u nou niks missen over de play-off wedstrijden van Futsal 1? Volg het Instagram account van vvijv_futsal en blijf op de hoogte!